Ken je De MuziekKlup?

De MuziekKlup is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Stichting Leef, basisschool D’n Bogerd, basisschool De Wegwijzer en de Vlierdense fanfare Wilhelmina. Met het schoolproject ‘Je leert het pas met Muziek in de Klas!’ werd de basisschoolleerling de mogelijkheid geboden om kosteloos kennis te maken met een blaas-/slagwerkinstrument van de fanfare.  Kind enthousiast maar het is nog te vroeg voor betaalde muziekles? Daar is De MuziekKlup.

Een periode van muzieklessen op school door leerkrachten, muziekdocenten van Leef en de dirigent van de Vlierdense fanfare, waarbij het kind het fanfare-instrument thuis in bruikleen heeft om te oefenen, wordt afgesloten met een concert/open podium dat in 2019 (voor alweer de derde keer!) plaatsvond op  zondagmiddag 7 april om 14.00 uur in ‘t Huis te Vlierden.

Die middag speelden muzikanten van basisschool D’n Bogerd en De Wegwijzer voor elkaar en natuurlijk voor alle meesters, juffen, ouders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Natuurlijk lieten ook het orkest van de Vlierdense fanfare en de muzikanten van de slagwerkgroep zich van hun beste kant zien.

Omdat wij er met z’n allen graag een veelzijdige en druk bezochte culturele middag van wilden maken, boden wij ook andere muzikanten een (open) podium. Kinderen die viool, gitaar, toetsen of welk instrument dan ook spelen, waren van harte uitgenodigd een optreden te verzorgen. Hetzelfde gold voor kinderen die een lied wilden zingen, een dans wilden tonen, een modeshow wilden lopen of bijv. een goocheltruc wilden laten zien. Kinderen die graag samen met iemand anders iets wilden doen of zich door muzikanten wilden laten begeleiden, konden dat bij aanmelding aangeven.

Ook leuk was dat de artiesten zich door een vriendje of vriendinnetje konden laten aankondigen. Daarmee werd het (samen) oefenen een stuk leuker en dan kregen wij heel veel jeugdig presentatietalent op het podium! De kinderen maakten zelf ook leuke foto’s en filmpjes.

Met mooie tekeningen werden er advertenties en posters gemaakt om de muziekmiddag in Vlierden en Deurne aan te kondigen. Een middag in een eveneens prachtig versierde zaal. Zo kon iedereen een steentje bijdragen aan het project ‘Muziek in de Klas’!