Muzikaal bedankje voor de St.Jozef

Fanfare Wilhelmina uit Vlierden komt naar de St. Jozef. Op maandagavond 2 juli 2018 geeft het orkest en de slagwerkgroep vanaf 19.30 uur het slotconcert van dit seizoen in het Hofke van Marijke. Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld. De toegang is gratis.

De jeugd
Dat Wilhelmina naar de St. Jozefparochie komt, heeft een bijzondere reden. Marcel Sleegers, penningmeester van de Vlierdense fanfare: ‘Wij hadden nu voor het tweede jaar mede dankzij veel bezoekers uit de St. Jozef een mooie volle zaal tijdens onze Jeugdmuziekmiddag in ’t Huis te Vlierden. Wilhelmina heeft ook een aantal jeugdleden uit de St. Jozef en er spelen kinderen van basisschool D’n Bogerd bij onze MuziekKlup. Wij vonden het de hoogste tijd om eens met het orkest naar de Hei te komen.’

Henk Beekman Memorial
Ondersteund door de Stichting Leef heeft Wilhelmina vanaf 2017 voor meer ‘Muziek in de Klas’ een samenwerking met de basisscholen De Wegwijzer (Vlierden) en D’n Bogerd (St. Jozefparochie). Voor ondermeer de vrijwillige inzet daarachter, ontving fanfarevoorzitter Rob van den Heuvel, afgelopen carnaval vanuit de St. Jozefparochie van Carnavalsvereniging De Heikneuters, de Henk Beekman Memorial.

‘We nemen daarom op 2 juli zeker de jeugd van De MuziekKlup mee’; aldus Sleegers. ‘De jeugd heeft onze dirigent Mari van Gils een leuk arrangement van Uptown Funk van Bruno Mars laten maken. Dat wordt in samenspel met het groot orkest ten gehore gebracht’.

Veelzijdig programma
Het overige programma is met een medley van Deep Purple tot een Engelse mars zeer gevarieerd. Happy brengt het orkest het gelijknamige, hedendaagse nummer van Pharrell Williams. De populaire polka Von Freund zu Freund, zal menigeen bij ’t Hofke in gedachten alvast naar de Alpen voeren. Fanfare Vlierden geeft met het nummer Wake me Up een eerbetoon aan Avici en brengt tevens de bijzondere Maxima Mars ten gehore. Deze mars met passages die tijdens het koninklijk huwelijk de welbekende traan deden vloeien, is in opdracht van de Koninklijke Marechaussee door oud-Vlierdenaar Eric Swiggers in 2010 gecomponeerd voor onze huidige koningin. Met Las Playas de Rio gaat het orkest in Braziliaanse stijl de zomerpauze in.

Een pauze die de percussionisten niet nodig lijken te hebben getuige de enorme energie bij gelijktijdig een indrukwekkende nuance en beheersing waarmee de Vlierdense slagwerkgroep o.l.v. John Klaus zijn repertoire ten gehore brengt.

Prijsuitreiking
Tijdens het concert zal ook de uitslag van de ballonnenwedstrijd die bij de opening van de Vlierdense Kermis werd gehouden, bekend worden gemaakt.